Головна » 2009 » Листопад » 8 » Провідні оператори і виробники домовилися про єдиний технічний регламент для 4G-мереж стандарту LTE
11:08:53
Провідні оператори і виробники домовилися про єдиний технічний регламент для 4G-мереж стандарту LTE
Дванадцять провідних операторів стільникового зв'язку, виробників телефонів і комунікаційного устаткування домовилися про використання єдиного способу організації та надання послуг голосового зв'язку і сервісу передачі коротких повідомлень в мобільних мережах четвертого покоління на базі стандарту LTE. Про це, як повідомляє CNews.ru, йдеться в спільному прес-релізі.

Компанії визначили конкретні методи авторизації, ініціації дзвінка та інших етапів встановлення голосового з'єднання, якими будуть користуватися входять до ініціативу компанії і нові члени.

В даний час існує кілька способів організації передачі голосу по LTE-мереж. В одному з них мобільний телефон при виникненні вхідного або вихідного дзвінка переключається з LTE на GSM.

При іншому способі передача голосу, як і даних, здійснюється за допомогою єдиної IP-мережі.

У ініціативи під назвою One Voice беруть участь AT & T, Orange, Telefonica, TeliaSonera, Verizon, Vodafone, Alcatel-Lucent, Ericsson, Nokia, Nokia Siemens Networks, Samsung Electronics і Sony Ericsson.

Очікується, що завдяки створеному технічного регламенту різні компанії зможуть скоротити витрати і час на розгортання мереж нового покоління. Кінцевий користувач завдяки ініціативі отримає можливість використовувати один і той же мобільний телефон на базі LTE, переходячи з однієї країни в іншу.

За даними незалежних аналітиків, в даний час, не дивлячись на розвиток широкосмугового доступу в інтернет, послуги з надання голосового зв'язку в мобільних мережах продовжують приносити операторам левову частину виручки. Тому створення такої ініціативи було лише справою часу.

Новий стандарт зв'язку для мультимедійних сервісів

Стандарт LTE розроблений міжнародним партнерським об'єднанням 3GPP. Мета розробки стандарту LTE - створення високошвидкісних систем стільникового зв'язку, оптимізованих для пакетної передачі даних зі швидкістю до 300 Мбіт / с в спадному каналі (від базової станції до користувача) і до 75 Мбіт / с у висхідному каналі. Пікові швидкості передачі даних в ранніх реалізаціях повинні складати більше 100 Мбіт / с в спадному каналі і більше 50 Мбіт / с у напрямку від користувача.

LTE, як стверджують його розробники, краще використовує частотний спектр, збільшення швидкості передачі даних сприяє підвищенню якості послуг, що надаються, прискорює поширення нових мультимедійних сервісів (розраховані на багато користувачів ігри, соціальні мережі, відеоконференції, системи моніторингу та М2М, інтерактивні он-лайн програми та ін) .

Основною перевагою LTE вважається те, що вона будується на базі існуючого в операторів обладнання.

Комерційне впровадження першого обладнання LTE очікується ще в 2009 році. Передбачається, що до 2015 року загальний дохід операторів мереж зв'язку стандарту LTE складе 150 млрд доларів (близько 15% доходів світового ринку послуг стільникового зв'язку), а число їхніх абонентів в усьому світі перевищить 400 млн.

Однією з перших приступила до випуску мобільних пристроїв з підтримкою технології стільникового зв'язку четвертого покоління компанія Nokia, яка спочатку намагалася впровадити у свої пристрої підтримку іншого передбачуваного стандарту мобільного зв'язку четвертого покоління - WiMAX, але пізніше відмовилася від цієї затії.

Відповідно до маркетингових досліджень компанії Strategy Analytics, продажі телефонів з підтримкою LTE подвояться з 70 мільйонів примірників у 2012 році до 150 мільйонів екземплярів у 2013 році.

Очікується, що розгортання комерційних мереж LTE розпочнеться не пізніше 2010 року, а масове надання послуг на їх основі - з 2011 року. В Японії таку мережа планує відкрити NTT DoCoMo, в США - Verizon і AT & T. У Росії дослідну експлуатацію зв'язку четвертого покоління за технологією LTE в Примор'ї планує в 2010 року розпочати далекосхідний оператор "АКОС".

Категорія: дещо неменш цікаве =) | Переглядів: 1145 | Додав: BoSS2009 | Теги: стандарту LTE, технічний регламент, для 4G-мереж, Провідні, оператори і виробники, домовилися про єдиний | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Категорії розділу
symbian
Apple (Iphone)
Nokia
Samsung vs Sony ericsson
дещо неменш цікаве =)
Календар
«  Листопад 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Наше опитування
скіки вам років
Всього відповідей: 181
Міні-чат
Реклама
Анекдот

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0