Головна » 2008 » Жовтень » 15 » Новий iphone в липні коштуватиме всього 99 євро!
13:11:40
Новий iphone в липні коштуватиме всього 99 євро!
iphone нового покоління від компанії Apple, по оцінках експертів, вже в наступному місяці продаватиметься в Європі по 99 євро. Така низька ціна, як вважають спостерігачі, стане наслідком процесу трансформації стратегії, через який зараз проходить Apple.

На думку аналітиків, що цитуються британською The Times, Apple дозволить операторам мобільного зв'язку субсидувати новий апарат з сенсорним екраном, в якому, ймовірно, будуть використані технології третього покоління, що забезпечить швидший інтернет-доступ і підвищить швидкість завантаження.

Генеральний директор і засновник Apple Стів Джобс, як очікується, представить новий телефон під час своєї головної мови на Конференції розробників усесвітньої мережі (Worldwide Developersг Conference). Конференція, яку організовує компанія Apple, відбудеться 9 червня в Сан-Франциско.

На відміну від першої версії iphone, яка досить тривалий час розповсюджувалася тільки в США, новий телефон з'явиться на полицях європейських магазинів досить оперативно. Джерело британської Times, обізнане про хід переговорів Apple з британською стороною, говорить, що у Великобританії новий iphone з'явиться вже в липні, тобто практично відразу після запуску в США і коштуватиме порядка 100 фунтів.

Аналітики UBS вважають, що в Європі новий iphone коштуватиме всього 99 євро, але вважають, що у Великобританії ціна буде вища, оскільки місцевий оператор O2 уклав з iphone ексклюзивний договір строком на декілька років.

Бен Вуд, аналітик CCS Insight, говорить: "Apple прагнуть до більшої гнучкості в тому, що пов'язане з визначенням операторами ціни на iphone, хоча я не думаю, що вони відкриють сезон вільної ціни на ipod, тому що цей апарат забезпечує прибутковий ринок, який вони хочуть захистити".

Зниження ціни і відмова від ексклюзивних договорів допоможе Apple здійснити поставлене перед собою завдання і реалізувати до кінця року 10 млн iphones. На даному етапі до цього ще дуже далеко. До кінця грудня ексклюзивні розповсюджувачі у Великобританії, Німеччині і Франції - O2, T-mobile і Orange відповідно - в цілому продали 330 тисяч телефонів. При цьому експерти від телекомунікаційної індустрії говорять, що, по прогнозах Apple, об'єм продажів в Європі повинен був скласти від 500 до 600 тисяч телефонів.

Попередня стратегія Apple - в рамках якої оператори заздалегідь оплачують iphone, продають їх клієнтам з невеликою націнкою плюс ПДВ і віддають Apple вирахувані 15% від прибутку з кожного клієнта - почала давати збій в Європі. У квітні головний операційний директор Apple Тім Кук сказав, що оператори можуть призначати скільки завгодно низьку ціну за iphone і оголосив про відмову від ідеї ексклюзивних договорів з операторами.

У Росії iphone, не дивлячись на відсутність офіційних продажів і реклами від виробника, теж достатньо популярний, хоча назвати точні цифри нелегальних продажів що завозяться до нас "у валізах" апаратів неможливо. Аналітик Mobile Research Group Ельдар Муртазін вважає, що в Росії сьогодні працює більше 300 тис. апаратів. Інші джерела називають цифру в 250 тис. З чуток, цей телефон є навіть у вибраного президента Росії Дмитра Медведева.

Опит, проведений на Савеловськом ринку кореспондентом RB.ru, показав, що останнім часом попит на ці телефони в Росії значно впав. На думку продавців, падіння попиту могло бути зв'язане у тому числі і з виходом нової моделі iphone.

Категорія: Apple (Iphone) | Переглядів: 885 | Додав: BoSS | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Категорії розділу
symbian
Apple (Iphone)
Nokia
Samsung vs Sony ericsson
дещо неменш цікаве =)
Календар
«  Жовтень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Наше опитування
Який в вас телефон?
Всього відповідей: 430
Міні-чат
Реклама
Анекдот

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0